Λογιστικές Υπηρεσίες

Γιατί οι λογιστικές υπηρεσίες είναι απαραίτητες όταν ξεκινάς την καινούργια σου επιχείρηση.

Οι λογιστικές υπηρεσίες που απαιτούνται σε μια μικρή ή ατομική επιχείρηση είναι για πολλούς ένας μικρός εφιάλτης.

Ξεκινώντας την επιχειρηματική σου δραστηριότητα έχεις να σκεφτείς πάρα πολλά και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να ψάξεις και λογιστές, για να σου παρέχουν λογιστικές υπηρεσίες. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο σημαντικό είναι να βρεις ένα λογιστικό γραφείο που θα ακούσουν και θα καταλάβουν τις ανάγκες σου αλλά και ταυτόχρονα θα σε καταφέρουν να σε βοηθήσουν να βάλεις μια σωστή αρχή στη νεοσύστατη επιχείρησή σου.

Το να είσαι ιδιοκτήτης μια μικρής επιχείρησης έχει πολλές ανταμοιβές. Όχι μόνο μπορείς να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου, αλλά επίσης μπορείς ταυτόχρονα να κάνεις κάθε μέρα και αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο. Παρά τα προνόμια του να είσαι ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, υπάρχουν επίσης προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Η διαχείριση των οικονομικών είναι ένα από τα δύσκολα μέρη της ιδιοκτησίας μιας μικρής επιχείρησης.

Τι βασικές λογιστικές υπηρεσίες χρειάζεται μια μικρή επιχείρηση;

Έναρξη επιχείρησης – διεκπαιρέωση δικαιολογητικών

Έχεις συλλάβει την ιδέα της επιχείρησης που θέλεις να ξεκινήσεις και τώρα μένει να την υλοποιήσεις. Προτού προβείς σε αγορές ή την προώθησή της θα πρέπει να κάνετε έναρξη με την εφορία. Η περισυλλογή και διεκπεραίωση όλων των δικαιολογητικών που χρειάζονται μπορεί να γίνει πονοκέφαλος όταν έχεις και αυτά επιπλέον να σκεφτείς.

Τήρηση βιβλίων

Ένα ενημερωμένο αρχείο με τα έσοδα και τα έξοδά σας θα σας βοηθήσεις να αποφύγετε αργότερα την απογοήτευση που έρχεται από την κακή οργάνωση. Τα αρχεία σάς βοηθούν να κάνετε καλύτερες επιλογές κατά την κατάρτιση του εισοδήματός σας, την πληρωμή φόρων και πολλά άλλα. Μπορείτε να διατηρείτε καλύτερα αρχεία με τη βοήθεια είτε ενός δωρεάν λογισμικού τήρησης βιβλίων και έκδοσης παραστατικών όπως το Timologio είτε με ένα επί πληρωμή όπως το Elorus. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η μικρή επιχείρησή σας έχει διαφορετικό λογαριασμό όψεως. Τράπεζες όπως η Πειραιώς που προσφέρουν ebanking για την καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σας.

Σύνταξη δηλώσεων Φ.Π.Α

Πρέπει να αναφέρετε και να καταβάλλετε (πληρωμή) στο υπουργείο οποιοδήποτε Φ.Π.Α (Φόρο Προστιθέμενης Αξίας) χρεώνετε, είτε το έχετε συλλέξει πράγματι από τον πελάτη σας είτε όχι. Πρέπει να εξοφλήσετε όλο το Φ.Π.Α που χρεώθηκε εντός μιας περιόδου αναφοράς το αργότερο την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο αναφοράς. Αυτή είναι δουλειά του λογιστή και πρέπει να γίνεται εντατικά και χωρίς καθυστέρηση γιατί υπάρχει κίνδυνος προστίμου.

Προγραμματίστε μια δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία

Σύνταξη οικονομικών καταστάσεων (Διπλογραφικά Βιβλία).

Η παρακολούθηση των κερδών σας σάς βοηθά να μείνετε εκτός χρέους. Η κατάσταση κερδών και ζημιών πρέπει να είναι μηνιαία άσκηση. Θα πρέπει επίσης να έχετε ένα για ολόκληρο το οικονομικό σας έτος. Η παρακολούθηση της κερδοφορίας για οποιαδήποτε χρονική διάρκεια είναι πολύ πιο εύκολη με το λογιστικό λογισμικό. Επίσης, ένα άλλο θέμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική επικράτεια πρέπει να συντάσσουν οικονομικές καταστάσεις βάσει των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (Ε.Λ.Π). Παράλληλα, εάν σκοπεύεται να δραστηριοποιηθείτε ή να προσφέρετε προϊόντα ή/και υπηρεσίες σε άλλα κράτη, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστείτε και σύνταξη οικονομικών καταστάσεων Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π)

Σύνταξη ετήσιας δήλωσης Ε3 (Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος)

Το έντυπο αυτό πρέπει να υποβάλλεται κάθε χρόνο και πρέπει να είναι ακριβές στα στοιχεία που εμπεριέχει προς δήλωση στην εφορία. Πρέπει να υποβάλλεται από όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν επιχείρηση ή ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και από εταιρικές μορφές (νομικά πρόσωπα) τις Ο.Ε. και τις Ε.Ε. Ε.Π.Ε και Α.Ε. Γενικά, είτε είναι κερδοσκοπική εταιρεία ή μη πρέπει να υποβάλει αυτή τη δήλωση ο λογιστής στην κατάλληλη ημερομηνία.

Φορολογικές συμβουλές

Είναι αδιανόητο να έχεις λογιστή και στις λογιστικές υπηρεσίες που σας προσφέρει να μην συμπεριλαμβάνονται και οι φορολογικές και επιχειρηματικές συμβουλές. Ο λογιστής που συνεργάζεστε πρέπει να είναι ενημερωμένος στις τελευταίες διατάξεις και νομοθεσίες του φορολογικού κώδικα όπως επίσης σε ότι καινούργιο βγαίνει στο επιχειρηματικό προσκήνιο. Εάν επιλέξετε να γίνεται πελάτες μας, να είστε σίγουροι ότι προτού το σκεφθείτε εμείς θα το γνωρίζουμε και θα σας το αναφέρουμε.

Επικοινωνούμε μαζί σας με 3 τρόπους:

 • SMS (Viber – WhatsApp)
 • Email Newsletter με τελευταία νέα
 • Discord

Ποιο αναλυτικά οι λογιστικές υπηρεσίες μας συμπεριλαμβάνουν:

 • Έναρξη εταιρείας μέσω του προγράμματος Epsilonnet
 • Άνοιγμα νέας χρήσης με υπάρχουσα εταιρεία μέσω του προγράμματος Epsilonnet
 • Καθημερινή διαχείριση εργασιών, έκδοση παραστατικών και αποστολή στο MyData
 • Διαχείριση εργασιών τέλος του μήνα
  • Έκδοση ΦΠΑ
  • Μισθοδοσία (ΑΠΔ/ΦΜΥ)
 • Κλείσιμο ισολογισμού
 • Σύνταξη χρηματοοικονομικών καταστάσεων με βάση το Ε.Λ.Π
 • Δημοσίευση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ

Για οτιδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6980152204 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: