Μικρές Επιχειρήσεις: 5 Αρχές Επιτυχίας για μονοεπιχειρηματίες και μικρές επιχειρήσεις

Εάν θέλεις να πετύχεις στην επαγγελματική σου δραστηριότητα πρέπει να ακολουθήσεις αυτές τις 5 πρακτικές συμβουλές!

Ως Business Coach για μικρές επιχειρήσεις, έχω δει αρκετές μικρές επιχειρήσεις και solo επιχειρηματίες (ατομικές επιχειρήσεις) να αναπτύσσονται και να πετυχαίνουν τα όνειρά τους πιάνοντας τους επιθυμητούς στόχους τους. Για να πετύχει, κάθε επιχειρηματίας πρέπει να συνειδητοποιήσει και να ενσωματώσει την αρχή της επιτυχίας. Σε αυτό το άρθρο, θέλω να μοιραστώ μερικές από τις θεμελιώδεις αρχές της επιτυχίας.

Ψάχνοντας για business coach στην Ελλάδα ή ακόμα πιο στοχευμένα, business coach Αθήνα, θα μπορέσει να βρει αρκετούς επαγγελματίες business coach για να τον/την βοηθήσει με την ανάπτυξη της επιχείρησής του/της αναπτύσσοντας και βοηθώντας το άτομο να πιάσει τους στόχους του μέσα από την αυτοβελτίωση.

1. Πάρε 100 τις εκατό ευθύνη:

Ένας business coach για μικρές επιχειρήσεις που ξέρει τι κάνει, θα σε συμβουλέψει ότι η πρώτη αρχή της επιτυχίας είναι ότι μόνο εσύ είσαι 100 τοις εκατό υπεύθυνος/η για τη ζωή σου, τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες σου. Για να πετύχουμε στη ζωή, πρέπει πρώτα να αποδεχθούμε την ευθύνη για τις πράξεις μας. Είμαστε υπόλογοι για τα συναισθήματά μας, την υγεία, τις σχέσεις, τα οικονομικά μας κ.λπ. Επειδή οι σκέψεις και οι πράξεις μου έφτιαξαν την ζωή σου, έως τώρα, είσαι πλήρως υπεύθυνος/η για ό,τι έχεις δημιουργήσει.

Οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να πιάσουν τους στόχους τους εάν δεν αλλάξουν τη ζωή τους και δεν αποδεχτούν πλήρως την ευθύνη τους οι επιχειρηματίες. Για να είμαστε κυρίαρχοι πραγματικά της ζωής μας, πρέπει να σταματήσουμε να κατηγορούμε τους άλλους. Όταν σταματήσουμε να ρίχνουμε ευθύνες σε άλλους ή καταστάσεις, παίρνουμε την εξουσία πίσω για να δημιουργήσουμε το μέλλον μας.

Μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά και να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε με αυτή τη δύναμη.

Χρησιμοποιώντας τη δύναμη υπευθυνότητας και συνδυάζοντάς την με την προληπτική αρχή, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ζωή ευθυγραμμισμένη με τον πραγματικό μας σκοπό και να βιώσουμε την εκπλήρωση και την ευτυχία.

2. Πίστεψε στον εαυτό σου:

Μπορούμε να πετύχουμε οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί το μυαλό μας, γι’ αυτό πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Πρέπει να πιστεύεις στην ικανότητά σου να οικοδομήσεις την άφθονη και ευημερούσα ζωή που αναζητάς.

Πρέπει να πιστεύεις στις ικανότητες, τις δεξιότητες και τους εσωτερικές σου δυνάμεις. Πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να πετύχεις όλα όσα έχεις στο μυαλό σου να πετύχεις. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις κάτι, θα κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να το κάνεις.

Για να πετύχεις, πρέπει να εγκαταλείψεις το «δεν μπορώ». Εγκαταλείπω λοιπόν κάθε αντίθετη ιδέα και λέξη μιας και έχουν αρνητική και περιοριστική επίδραση στον ψυχισμό μου.

Μικρές Επιχειρήσεις και solo επιχειρηματίες
Όλο και περισσότεροι διαλέγουν να κάνουν μια solo επιχείρηση (ατομική επιχείρηση)

3. Απελευθερώσου απ’ το φόβο:

Σταμάτησε να οδηγείς με το πόδι στο “ψυχολογικό φρένο”. Αυτό το φρένο αντιπροσωπεύει τις αρνητικές μας εικόνες για τον εαυτό μας, τις ανακριβείς πεποιθήσεις για την πραγματικότητα, την ενοχή και την αμφιβολία για τον εαυτό μας. Αυτές οι περιοριστικές πεποιθήσεις ακυρώνουν τις καλές μας προθέσεις, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε.

Για να είμαστε επιτυχημένοι, θα πρέπει να απελευθερωθούμε από τη φυλακή των περιοριστικών πεποιθήσεων. Αυτές οι αβάσιμες πεποιθήσεις δεν μας επιτρέπουν να βγούμε έξω και να πιάσουμε τους στόχους μας, επομένως πρώτα, πρέπει να βγούμε από τις αυτοεπιβεβλημένες φυλακές μας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που θα σας συνιστούσα να κάνετε σαν business coach μικρών επιχειρήσεων.

  1. Να προσέχεις την αυτοσυζήτηση, τι λες στον εαυτό σου, αυτά που βάζουν το ψυχολογικό φρένο. Ζήτησε του εαυτού σου να σταματήσει και πες του «Δεν είμαι εγώ αυτός/ή, είμαι καλύτερος/η».
  2. Δημιούργησε ένα συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα, και ρεαλιστικό όραμα για τον εαυτό σου και για το μέλλον σου, απαλλαγμένο από φόβο και αμφιβολία που καταναλώνει τα πάντα.
  3. Να έχεις περιέργεια και να βλέπεις κάθε εμπόδιο ή πρόβλημα ως πρόκληση. Βρες έναν τρόπο να ξεπεράσεις οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει ο “περιοριστικός” εαυτός σου.

4. Αυτοδεσμεύσου, για συνεχή βελτίωση:

Υιοθέτησε μια αρχή αριστείας και μια νοοτροπία ανάπτυξης. Εξέτασε τους τομείς στους οποίους μπορείς να βελτιωθείς για να κάνεις σημαντικές αλλαγές στα αποτελέσματα. Εφαρμόζοντας την αρχή Pareto, μπορεί κανείς να επιτύχει πολύ περισσότερα με την ίδια προσπάθεια.

Πρέπει να εντοπίσουμε τους τομείς που θα μας δώσουν τις νίκες που αναζητούμε για να πλησιάσουμε πιο κοντά στο συναρπαστικό μας όραμα. Για να βοηθήσεις τον εαυτό σου σε αυτήν την προσπάθεια, αναζήτησε έναν ή μια επαγγελματία business coach χρησιμοποιώντας τη Google και αναζητώντας business coach Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού ζείτε.

Μόλις υιοθετήσεις τη νοοτροπία ανάπτυξης, πρέπει να είσαι υπομονετική/ός με τον εαυτό σου καθώς χρειάζεται χρόνος για να σημειώσεις πρόοδο. Δεν θα συμβεί αμέσως, αλλά αν είσαι συνεπής και εργάζεσαι εντατικά για τη βελτίωση και τη μάθηση από λίγο κάθε μέρα, οι ικανότητες και οι γνώσεις σου θα αυξηθούν και θα προσφέρουν ανώτερα αποτελέσματα.

5. Δράσε:

Πολλοί άνθρωποι χάνουν χρόνο αναλύοντας, προετοιμάζοντας και οργανώνοντας, αλλά αποτυγχάνουν να δράσουν. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι προετοιμάζονται και σχεδιάζουν, εκτελούν όμως και τα σχέδιά τους. Είναι ενθουσιασμένοι που ξεκινούν καθώς μπορούν να νιώσουν και να γευτούν την επιτυχία. Μόλις συνειδητοποιήσουμε ότι η επιτυχία θα έρθει όταν αναλάβουμε δράση, θα ενεργήσουμε κατάλληλα και θα ακολουθήσουμε τα σχέδιά μας.

Όταν εστιάζουμε στη δράση, γινόμαστε επιτυχημένοι επειδή μαθαίνουμε από τις ανεπιθύμητες συνέπειες που έχουν οι πράξεις μας (γνωστές και ως αποτυχία). Αυτή η γνώση μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα και να προχωρήσουμε προς τα εμπρός για να πετύχουμε αυτό που επιθυμεί η καρδιά μας με αυτή τη μάθηση.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι ενδυναμωμένοι και αφοσιωμένοι στις αρχές της επιτυχίας. Και εμείς μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε ενσωματώνοντας τις πέντε αρχές επιτυχίας.
Αν τώρα λες στον εαυτό σας, «τα ήξερα όλα αυτά», θα σε παροτρύνω να ρωτήσεις, «κάνω πραγματικά αυτό που ξέρω ότι είναι οι σωστές ενέργειες;

Σχολιάστε